Wintersport Westendorf

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Skiën in Westendorf; actieve vakantie tussen twee indrukwekkende skigebieden in

Een wintersport naar Westendorf in 2019 wordt ongetwijfeld weer door veel Nederlanders geboekt. Niet zo gek, want met een skivakantie in Westendorf bevind je je op de grens van twee skigebieden, waardoor je kilometers aan piste tot je beschikking hebt. Het dorp wordt gezien als dé verbinding tussen skigebied Kitzbühel-Kirchberg en het grootste aaneengesloten skigebied van het land, de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental. Net als in veel andere dorpen in de deelstaat Tirol hoor je het Nederlands overal om je heen. Ook Nederlandstalige après-ski is hier niet moeilijk te vinden.

Populaire Wintersportvakanties

Kilometers piste aan je voeten tijdens een wintersport in Westendorf

Precies op de grens van Kitzbühel-Kirchberg en SkiWelt Wilder Kaiser Brixental word je tijdens een skivakantie in Westendorf op je wenken bediend. Die laatstgenoemde telt maar liefst 284 kilometer aan piste. Daarvan is 122 kilometer blauw, 129 kilometer rood en 33 kilometer zwart. Een prima bestemming voor beginners. Off-piste mogelijkheden zijn beperkt. De Aplenrosenbahn brengt je naar SkiWelt Wilder Kaiser Brixental. Daar neem je een gondel naar Kitzbühel-Kirchberg. De après-ski in Westendorf start vroeg en vindt vooral plaats voorafgaand aan het avondeten. Gerry’s Inn is één van de grootste aanraders.

De sneeuwcondities tijdens een skivakantie in Westendorf

Vertrek je op wintersport naar Westendorf in 2019 of 2020? Dan kun je rekenen op één van de meest veelzijdige wintersportgebieden die je ooit hebt bezocht. De skilessen die er worden gegeven, behoren tot de beste van heel Oostenrijk. Met een skipas van SkiWelt heb je toegang tot alle kilometers piste. Sneeuwzekerheid is niet altijd gegarandeerd. Dit komt door de beperkte hoogte en zonnige ligging van enkele dalafdalingen. Gelukkig is daar slechts één sneeuwbui nodig om de wereld weer wit te toveren en zorgen de moderne besneeuwingssystemen anders voor een kunstmatig pak sneeuw.

Vervoer en accommodaties

Veel Nederlandse wintersporters hebben Westendorf ooit bezocht. Met de low-budget en last-minute aanbiedingen van reisorganisaties als De Jong Intra, Prijsvrij en Sunweb wordt dat nu nog makkelijker. Dankzij de goedkope reizen hoef jij je spaarvarken niet kapot te slaan om een weekje op de ski’s te staan. Wat accommodatie betreft kun je kiezen tussen een hotel of een appartement van drie tot vijf sterren, op verschillende locaties in het dorp. Kies je ervoor om de auto te pakken, dan sta je binnen een dag bij de piste. Andere opties zijn het vliegtuig, de bus en de trein.

Tijdens een wintersport in Westendorf in 2019 verveel je je geen moment

Het heeft weinig uitleg nodig dat een wintersport in Westendorf garant staat voor heel wat uurtjes plezier op de lange latten of het snowboard. Behalve skiën in Westendorf kun je in deze Oostenrijkse publiekslieveling ook andere (sportieve) activiteiten ondernemen gedurende de wintermaanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van schaatsen of sleeën? Ook bestaat er rond Westendorf een meer dan uitgebreid loipenetwerk voor de fervente langlaufers. Zo kun je zelfs een tocht maken naar het dorp Kirchberg. Westendorf is een authentiek dorp dat uitgegroeid is tot een ware hotspot.

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Blog

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software