Wintersport Noorwegen

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Skiën in Noorwegen: wintersporten in de meest ongerepte natuur

Wie een skivakantie naar Noorwegen boekt, maakt kennis met een geheel andere manier van wintersport. Hier geen volle pistes en drukke après-ski gelegenheden, maar rust en een adembenemende natuur. Alhoewel de bergen er niet zo hoog zijn als bijvoorbeeld in de Alpen, staat een wintersport in Noorwegen garant voor meer dan goede sneeuwcondities. Het seizoen is lang en de omgeving nodigt uit tot meer dan alleen afdalingen op de lange latten. Boek je een wintersport naar Noorwegen in 2019 of 2020, dan kun je rekenen op een unieke en veelzijdige vakantie.

Populaire Wintersportvakanties

De beste skigebieden voor een wintersport in Noorwegen

Het Scandinavische land wordt grofweg opgedeeld in vier delen: Noordland, Oostland, Zuidland en Westland. Het oosten en het westen tellen de meeste noemenswaardige skigebieden. Ook in Midden-Noorwegen vind je aantrekkelijke bestemmingen. Zo kun je bij diverse reisaanbieders als De Jong Intra en Pharos reizen een goedkope last-minute naar Kiel, Bergen, Voss, Trysil of Hemsedal boeken. Trysil vormt met zijn 70 kilometer aan pistes het grootste skigebied van Noorwegen. Hemsedal is het meest veelzijdige en kent tal van off-piste mogelijkheden. Volgens vele fanatieke wintersporters is dit verreweg de beste bestemming van heel Noorwegen.

Met sneeuw zit het tijdens je skivakantie in Noorwegen wel goed

Kijk je naar de hoogte van de skigebieden, dan zou je haast vermoeden dat de sneeuwcondities twijfelachtig zijn. Een groot aantal skidorpen waar je voor een wintersport in Noorwegen naar af kunt reizen, ligt onder de grens van 2000 meter. Echter weegt de noordelijke ligging van deze bestemmingen daar ruim tegenop. Elke winter kun je op een sneeuwhoogte van enkele meters rekenen. Bij sommige last-minute aanbiedingen is een skipas inbegrepen. Zo niet, dan koop je hem op de Noorse piste. De liftinstallaties en andere pistevoorzieningen in Noorwegen zijn modern.

Accommodaties en manieren van reizen naar Noorwegen

Wil je gaan skiën in Noorwegen, dan heb je de keuze uit diverse accommodaties. De meeste wintersporters kiezen voor een hotel of een appartement in het skidorp zelf, of aan de piste. Wil je snel op je bestemming zijn, dan kies je voor een vliegreis. Vanaf het vliegveld gebruik je een transfer om op je uiteindelijke bestemming aan te komen. Wil je met de auto op skivakantie naar Noorwegen, dan heb je twee keuzes. Je kunt via Duitsland, Denemarken en Zweden geheel over land reizen, maar ook kiezen voor een autoreis inclusief bootovertocht.

Een wintersport in Noorwegen in 2019 is voor iedereen betaalbaar

Skiën in Noorwegen duur? Niet als je een last-minute aanbieding boekt bij een van de reisorganisaties die je via vergelijkingssite WintersportDirect.nl kunt vinden. Met het brede aanbod goedkope reizen is een wintersport naar Noorwegen in 2019 en 2020 ook met een kleinere portemonnee mogelijk. Alhoewel de bergen in Noorwegen beperkte hoogteverschillen kennen, zijn de pistes geschikt voor wintersporters van alle niveaus. Daarnaast is langlaufen een populaire bezigheid. Maak tijdens je verblijf ook eens een mooie wandeling, een sneeuwscootersafari of een tocht met een hondenslee. Zo is de beleving helemaal compleet.

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Blog

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software