Wintersport La Plagne

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wintersportvakanties.

Skiën in La Plagne; één van de veelzijdigste wintersportgebieden van Frankrijk

Een wintersport in La Plagne breng je door in het immens grote skigebied van Paradiski. Skiën in La Plagne is ideaal voor beginners en lichtgevorderden en daarmee dus ook voor wintersporters die samen met hun gezin een fijne tijd in de Franse sneeuw willen doorbrengen. Tijdens een skivakantie in La Plagne maak je gebruik van de modernste skistations binnen één van de meest gevarieerde wintersportgebieden van Frankrijk. De skistations zijn onderling ook nog eens met elkaar verbonden, waardoor jezelf door het gebied voortbewegen een fluitje van een cent is.

Dorpjes, skistations en kilometers piste in overvloed

La Plagne vormt samen met het naastgelegen Les Arcs het gebied Paradiski. Het gehele gebied bestaat uit zes skistations en diverse skidorpen, die allen toegang bieden tot het skigebied. In vergelijking met Les Arcs is La Plagne een eenvoudig skigebied. De dorpjes liggen op een hoogte van tussen de 1800 en de 2000 meter en hebben elk hun eigen stijl. De pistes beginnen overal direct voor de deur. In totaal heb je wel 400 kilometer piste tot je beschikking, waarvan 29 kilometer groen, 213 kilometer blauw, 100 kilometer rood en 57 kilometer zwart.

Met een wintersport in La Plagne ben je altijd verzekerd van sneeuw

Dankzij de grote hoogte kun je met een skivakantie in La Plagne rekenen op absolute sneeuwzekerheid. Zo lag de gemiddelde sneeuwhoogte op de berg vorig seizoen rond de 180 centimeter en bedroeg het in het dorp ongeveer een meter. Niet voor niets bevinden de bekendste skigebieden zich in dit deel van de Franse Alpen. Het seizoen loopt tot ver in april. De skipas die je aanschaft, geeft toegang tot het gehele skigebied van Paradiski. Je kunt dus zowel in La Plagne als in Les Arcs naar hartelust skiën.

Manieren van reizen en verblijven

Ben jij na het lezen van bovenstaande enthousiast geworden over een wintersport in La Plagne? Dan hebben we goed nieuws voor je. Dankzij de goedkope last-minute aanbiedingen van reisorganisaties als Neckerman, Tui en Bizztravel kun je goedkoop naar de sneeuw. Je kunt kiezen uit tal van accommodaties, zoals hotels en appartementen, die op diverse locaties in het skigebied liggen. Ga jij voor een accommodatie in het gezellige centrum, of iets verderop in die oase van rust? Je kunt per trein, bus, auto of vliegtuig naar deze bestemming afreizen. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Chambéry.

Volop activiteiten en festiviteiten gedurende jouw skivakantie in La Plagne

Ben je op zoek naar een prachtig skigebied met een gemoedelijke sfeer? Dan heb je in La Plagne de bestemming voor jouw skivakantie in 2019 of 2020 gevonden. Ga je skiën in La Plagne, dan hoef je overigens ook niet bang te zijn dat je je na alle sportieve activiteiten hoeft te vervelen. Koop kaartjes voor een leuke skishow, doe mee aan begeleide wandelingen of ga uit je dak op het elektronische muziekfestival Mix Montalbert Mountain. Skiën in La Plagne kan zo dus geen enkel moment vervelen. Bon voyage!

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wintersportvakanties.

Blog

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software