Wintersport Zweden

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 3 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Een skivakantie in Zweden is zoveel meer dan skiën alleen

Een skivakantie in Zweden staat voor een vakantie in een winterwonderland zoals nog nooit eerder zag. Behalve met besneeuwde bergen kom je tijdens het skiën in Zweden oog in oog te staan met dichtbegroeide bossen, charmante huisjes en wie weet wel een rendier of een eland. De Zweden trakteren je op goed verzorgde pistes met moderne liften. Een jaartje niet skiën of snowboarden? Ga dan voor een wintervakantie in Zweden en ontdek al het moois van het winterse landschap.

Populaire Wintersportvakanties

Een wintervakantie in Zweden

Wil je in de winter op vakantie, dan hoeft dat natuurlijk niet per definitie voor de wintersporten te zijn. Het Scandinavische land is zo veelzijdig, dat je ook makkelijker een week of langer kunt vullen met activiteiten en ontdekkingstochten buiten de pistes. Een wintervakantie in Zweden wordt elk jaar populairder. Wees echter niet bang dat je de ruimte om je heen moet delen met vele andere vakantiegangers; in Zweden is er in geen enkel gebied sprake van massatoerisme.

De leukste plekken om te skiën in Zweden

Lijkt een wintersport in Zweden jou wel eens een interessante afwisseling? Via vergelijkingswebsite WintersportDirect.nl vind je tal van goedkope last-minute aanbiedingen van reisorganisaties als De Jong Intra en Pharos reizen. De skigebieden van Zweden zijn klein, waardoor je het wintersporten meestal combineert met andere uitstapjes. De meest gewaardeerde plekken zijn Åre, Säfsen en Idre Fjäll. Vooral deze laatste is ideaal voor gezinnen met kinderen. Åre is met zijn 91 kilometer aan pistes en top van 1274 meter de indrukwekkendste skibestemming.

Met een skivakantie naar Zweden boek je een sneeuwzekere bestemming

Je wintersport in Zweden kun je van november tot en met april vastleggen. Deze maanden gelden als het wintersportseizoen, alhoewel je op sommige plekken zelfs in juni nog naar hartelust kunt skiën. Behalve lang is het seizoen ook sneeuwzeker. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de aanschaf van een skipas in Zweden niet duurder dan op andere bestemmingen. Ga je op skivakantie naar Zweden, dan zijn de dagen kort, maar de nachten lang en gezellig.

Mogelijkheden op het gebied van reizen en accommodaties

Bij de diverse reisaanbieders kun je wat accommodatie betreft kiezen uit een verblijf in een appartement, hotel, bungalow of zelfs camping. De accommodaties liggen verspreid over de skigebieden: direct aan de piste, in het dorpscentrum of vlak daarbuiten. Hoewel je vanuit Nederland naar je Zweedse bestemming kunt vliegen, is een autoreis minstens zo leuk. Pak je de auto, dan kun je via de brug tussen Denemarken en Zweden reizen of met de boot oversteken.

Na een wintersportvakantie in Zweden wil je nooit meer anders

Wil je in het seizoen 2019/2020 gaan skiën in Zweden, dan zal dat zeker niet de laatste keer zijn. De sprookjesachtige winterlandschappen bieden je niet alleen plezier op de ski’s of op het snowboard, maar ook buiten de piste. Ga tijdens je verblijf dus eens wandelen of ijsvissen in de omgeving. Of neem deel aan een huskysledetocht of spannende sneeuwscootersafari. Wie weet zie je zelfs het Noorderlicht! Gaat jouw wintersport naar Zweden in 2019, dan ga je een indrukwekkende vakantie tegemoet.

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 3 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Blog

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software