Wintersport Duitsland

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Skiën in Duitsland: wintersportplezier én gemoedelijkheid bij onze oosterburen

Een wintersport naar Duitsland is altijd favoriet geweest onder Nederlanders, maar de laatste jaren lijkt de bestemming wel populairder dan ooit. Behalve skiërs zijn ook langlaufers bij onze oosterburen aan het juiste adres. Alhoewel de sneeuwzekerheid tijdens een skivakantie in Duitsland beperkt kan zijn, zorgt kunstsneeuw ervoor dat je toch naar hartelust kunt wintersporten. Het plaatje van een wintersport in Duitsland in 2019 of 2020 wordt compleet gemaakt door de Duitse gastvrijheid, gezellige horecagelegenheden en sfeervolle vakwerkhuizen die voor een knus decor zorgen. En de bestemmingen liggen zowat om de hoek!

Populaire Wintersportvakanties

Populaire bestemmingen voor een wintersport in Duitsland in 2019 en 2020

Wie op wintervakantie naar Duitsland vertrekt, zet in de meeste gevallen koers naar Sauerland. Het gebied, dat voorbij Wuppertal en Dortmund ligt, is een gevarieerde skiregio. Winterberg is het populairste skidorp van de regio, op de voet gevolgd door het even hoog gelegen maar kleinere dorp Willingen. Naast Sauerland is ook Thüringen, of beter gezegd het Thüringer Wald, een populaire bestemming voor een skivakantie in Duitsland. Het Thüringer Wald ligt in het midden van Duitsland, vlakbij Leipzig, en is een sprookjesachtige omgeving die ideaal is voor families met kinderen.

Skiën op natuursneeuw en kunstsneeuw

Het is geen geheim dat je met een wintersport in Duitsland niet altijd een sneeuwzekere bestemming tegemoet gaat. Alhoewel het seizoen van half december tot half maart loopt, kunnen de sneeuwcondities wisselen en per dorp verschillen. Gelukkig zijn alle gebieden voorzien van voldoende sneeuwkanonnen. Skiën kan in het wintersportseizoen dus altijd, maar soms doe je dat in een verder groene omgeving. Winterberg en Willingen zijn de meest sneeuwzekere bestemmingen, met in januari en februari een piek in de sneeuwhoogte. De pistes in Winterberg zijn het zekerst; dankzij hun ligging zijn ze tegen zon en wind beschut.

Op wintersport naar Duitsland: vervoer en accommodaties

De meeste wintersporters die gaan skiën in Duitsland stappen in de auto. Vanuit het oosten van Nederland hoef je vaak zelfs maar twee uur te rijden voor je in het winterse landschap bent. Rijd je liever niet, dan zijn de trein en de bus alternatieven. Voor jouw wintersport in Duitsland in 2019 of 2020 hebben diverse reisaanbieders zoals Prijsvrij en De Jong Intra aantrekkelijke last-minute aanbiedingen in hun aanbod. Zo kun je altijd goedkoop vertrekken. Je kunt verblijven in een hotel of appartement, die in het dorpscentrum of aan de piste is gelegen.

Alle reden om een skivakantie naar Duitsland te boeken

Een skivakantie in Duitsland boek je vanwege de knusse en gezellige dorpen, Duitse gastvrijheid, goede horeca en de activiteiten en evenementen die op en buiten de pistes plaatsvinden. Op wintersport naar Duitsland is een prima plan als je op zoek bent naar een last-minute mini-ski vakantie. De bestemmingen zijn gemakkelijk te bereiken, waardoor je binnen een mum van tijd al op de piste staat. Je skipas kun je op locatie kopen, maar bij sommige pakketreizen is hij reeds inbegrepen. Zeker tijdens een mini-ski vakantie scheelt dat je een hoop kostbare tijd!  

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Blog

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software