Wintersport Sölden

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 5 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Een skivakantie in Sölden: een droom voor fervente wintersporters

Ga je dit jaar in het Oostenrijkse Sölden op wintersport, dan kan je je geluk niet op. Het is het enige skigebied van het land dat beschikt over drie bergen die hoger zijn dan 3000 meter. Deze worden ook wel de ‘Big 3’ genoemd. Gaat jouw wintersport naar Sölden in 2019 of 2020? Dan maak je gebruik van enkele van de modernste en best onderhouden faciliteiten van alle Oostenrijkse pistes. Behalve dat het in Sölden goed skiën is, is het dorp met zijn overige activiteiten en levendige après-ski een complete bestemming.

Populaire Wintersportvakanties

In Sölden skiën doe je in het hart van de Ötztal Arena

Met een skivakantie in Sölden bevind je je in het hart van het diverse skigebied Ötztal Arena in Tirol. Het gebied telt 144 kilometer aan piste: 70 kilometer blauw, 45 rood en 29 zwart. In Sölden skiën doe je op een hoogte die tussen de 1350 en de 3340 meter ligt. Het gebied bestaat uit drie delen: de Gaislachkogl, de Giggijoch en de gletsjers Rettenbach en Tiefenbach. Het dorpje Sölden ligt aan de voet van de Big 3 en is het grootste en bekendste van het gebied Ötztal.

In Sölden is je wintersport van sneeuw verzekerd

Sölden is een erg sneeuwzekere bestemming. Skiën kun je van half oktober tot begin mei. De gemiddelde sneeuwhoogte in het dorp zelf lag de afgelopen jaren iets boven de 50 centimeter, terwijl dat op de berg ruim 300 centimeter was. De maximale sneeuwhoogte op de berg reikte tot zelfs vijf meter. Ga je in Sölden op wintersport, dan geeft de skipas die je koopt toegang tot alle liften en pistes in de Ötztal Arena. Dankzij de zonovergoten pistes en de uitbundige après-ski gelegenheden, staat Sölden bekend als het Ibiza van de Alpen.

Op wintersport in Sölden in 2019: vervoer en accommodaties

Voor je wintersport in Sölden in 2019 of 2020 kun je wederom kiezen uit de vele accommodaties die het dorp rijk is. De meeste liggen aan de langgerekte hoofdstraat, waar ook de après-ski zich concentreert. Een goedkope last-minute naar Sölden vind je bij reisaanbieders als De Jong Intra, Neckermann en Sunweb. Dankzij de aanbiedingen kun je ook met een beperkt budget richting Oostenrijk. Je kunt kiezen tussen een hotel of een appartement dat meestal dus aan de hoofdstraat ligt. Je kunt je reis inclusief vlucht, trein, bus of eigen vervoer boeken.

Naar Sölden op wintersport? Dan ga je een afwisselende vakantie tegemoet

Behalve urenlang ski- en snowboardplezier belooft een skivakantie in Sölden je nog meer. Heb je eens een keertje zin in iets anders? Bezoek dan de Freizeit-Arena, waar je onder andere een ruim zwembad en een sauna vindt. Het leuke is dat het centrum geheel in Tiroolse stijl is ingericht. Ook zijn er onder andere een bioscoop, fitnesscentrum en schaatsbaan in ondergebracht. En kun jij een beetje spanning wel aan? Begeef je dan naar de top van de Gaislachalm, waar je over een vijf kilometer lange rodelbaan kunt roetsjen.

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 5 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Blog

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software