Wintersport Andorra

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 4 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

In Andorra skiën: wintersporten, maar dan nét anders

Een skivakantie in Andorra breng je door in een ministaatje in de Pyreneeën dat door Frankrijk en Spanje wordt begrensd. Alhoewel Andorra voorheen vooral bekend stond als belastingparadijs, wordt het nu steeds meer gewaardeerd als wintersportbestemming. Andorra heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in zijn skigebieden, wat nog meer skiliefhebbers heeft doen besluiten om hun wintersport in Andorra door te brengen. Met 300 zondagen per jaar, tapas op de menukaart en het Catalaans als voertaal is een wintersportvakantie in Andorra anders dan anders. Sneeuwplezier in een exotisch jasje, zou je kunnen zeggen!

Populaire Wintersportvakanties

De beste plekken om je skivakantie in Andorra door te brengen

Bijna elk dorp in Andorra is een skidorp. Valnord en Grandvalira zijn de bekendste wintersportgebieden van Andorra, waarvan Grandvalira onbetwist de populairste is. Het ligt in het oostelijke deel van Andorra en beschikt, aangezien het uit een aantal samengevoegde gebieden bestaat, over een modern en uitgebreid liftnetwerk. Het gebied beslaat vier dalen, die tussen de dorpen Pas de la Casa, Canillo, Soldeu en nog enkele andere dorpen ligt. Leuk feitje: breng je je wintersport in Andorra in Canillo door, dan verblijf je in het alleroudste dorp van deze ministaat.

Sneeuwcondities die je tijdens je wintersportvakantie in Andorra kunt verwachten

Het wintersportseizoen in de Pyreneeën loopt van december tot maart. Aangezien de meeste bergtoppen boven de 2000 meter liggen, zit het met de sneeuwzekerheid en sneeuwhoogte vaak wel goed. Een garantie van honderd procent kan echter niet worden afgegeven, omdat de geschiedenis leert dat de winters nogal eens wisselend kunnen zijn. Ondanks de natuurlijke sneeuwval wil de zon er ook nogal eens voor zorgen dat een deel van het sneeuwpak verdwijnt. Gelukkig zijn er in Andorra voldoende sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat je toch zonder problemen de piste kunt afdalen.

Reizen naar en verblijven in Andorra

Ga je op skivakantie naar Andorra, dan kun je natuurlijk de auto pakken. Rijd je dergelijke afstanden liever niet, dan is een skivakantie naar Andorra inclusief vlucht een optie. Je vliegt op Barcelona en reist daarna verder per trein, taxi of huurauto. Verblijven in Andorra kan in hotels, appartementen en vakantiehuizen. Bij reisaanbieders als Neckermann en Sunweb boek je accommodaties van drie tot vijf sterren. Een groot deel daarvan ligt in de dorpscentra, een ander gedeelte ligt direct aan de piste. Luxe, want zo kun je elke dag meteen met je sportieve activiteiten beginnen.

Met een wintersport in Andorra heb je kilometers piste aan je voeten

Ga je in Andorra skiën, dan kun je rekenen op grote skigebieden en ruime pistes. Grandvalira telt ruim tweehonderd kilometer, die je met één skipas allemaal tot je beschikking hebt. Met een wintersportvakantie in Andorra verblijf je in modern uitgeruste skidorpen die desondanks hun traditionele karakter hebben weten te behouden. Dankzij de prachtige gebieden, moderne faciliteiten en veelzijdigheid van de dorpen mag Andorra zich meten met bekende wintersportbestemmingen in de Alpen. Via vergelijkingssite WintersportDirect.nl vind je altijd wel een goedkope last-minute aanbieding naar deze bijzondere ministaat.

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 4 verschillende Wintersportvakanties.

Vergelijk Wintersportvakanties

Blog

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software