Hoe kies je de beste snowboots voor mannen en vrouwen?

Ga jij binnenkort op wintersportvakantie en wil je goed voorbereid, met de perfecte snowboots, die kant op? Dan helpen we je graag een handje met het stappenplan in dit blog. Aan de hand van deze zes stappen vind je het perfecte paar snowboots, zodat je er tijdens je vakantie warm en comfortabel bijloopt.

Stap 1: bepaal je budget

Net als bij sneakers, boots en nette schoenen heb je ook heren snowboots en dames snowboots in verschillende prijsklassen. Over het algemeen kan worden gezegd dat goedkoop duurkoop is, maar dat wil niet zeggen dat de allerduurste snowboots altijd de beste keuze zijn. Wanneer je de boots maar enkele keren per jaar gebruikt voor wintersportvakanties bijvoorbeeld, kan het niet altijd uit om de meest dure aan te schaffen. Bovendien zijn er ook heel goede boots verkrijgbaar voor een minder geld. Bepaal van tevoren hoeveel geld je uit wilt geven aan de boots, zodat je achteraf geen spijt krijgt van te duur gekochte boots die je amper draagt.

Stap 2: bepaal de vorm van je voet

Elk merk snowboots heeft zijn eigen eigenschappen en kenmerken. Eén van die eigenschappen is breedte. Zo zijn bijvoorbeeld merken uit Japan en andere Aziatische landen over het algemeen iets smaller dan schoenen van Europese makelij, omdat mensen uit Azië kleiner zijn. Ben jij echter de uitzondering op de regel en heb je vrij smalle voeten, dan zijn deze merken juist geschikt voor jou.

Om te weten welke snowboots het beste bij jou en je voetvorm passen, is het aan te raden de snowboots te passen. Idealiter bestel je ze daarom niet online, maar koop je ze in de winkel nadat je ze gepast hebt. Tenzij je het merk al eerder hebt gehad, waardoor je al weet dat ze goed passen. Onderaan de streep wil je in ieder geval snowboots die goed aansluiten bij de vorm van je voet, want als ze ergens knellen, zul je snel koude voeten krijgen!

Stap 3: bepaal welk profiel je nodig hebt

Weet je eenmaal welk merk geschikt is voor jou, dan is het tijd voor de volgende stap: bepalen hoeveel profiel de snowboots moeten hebben. Ga je op vakantie naar een land of gebied waar veel losse sneeuw ligt, dan wil je snowboots met een grof en diep profiel. Daarmee kan je in de sneeuw lopen zonder dat je meteen uitglijdt, doordat het profiel van de boots diep in de sneeuw wegzakt. Verwacht je minder sneeuw maar wel veel kou? Dan zijn boots met minder profiel ook prima.

Stap 4 bepaal of je waterdichte boots nodig hebt of niet

Stap 4: bepaal of je waterdichte boots nodig hebt of niet

Geen sneeuw maar wel nattigheid verwacht? Of beide? Dan wil je natuurlijk snowboots die waterdicht zijn. Kijk dus goed naar het materiaal waar ze van zijn gemaakt om te bepalen of ze waterdicht zijn. Polyester en nylon zijn waterdichte materialen, net als de meeste lederen snowboots. Twijfel je aan de waterdichtheid? Meestal wordt de waterdichtheid bij de productbeschrijving of op de doos van de boots ook aangegeven en je kunt het natuurlijk altijd aan de betreffende verkoper vragen.

Stap 5: schat in hoe koud het wordt en bepaal vervolgens de mate van isolatie

Ga je in plaats van skiën in de Franse Alpen, waar de temperatuur wel tot soms boven nul op kan lopen, op vakantie naar Lapland, IJsland of het noorden van Scandinavië? Dan wil je zeker weten warme boots! Kijk daarom goed naar de mate van isolatie van je nieuwe snowboots en kijk ook naar het materiaal dat wordt gebruikt om je voeten warm te houden. Zo zijn wol en dons uitstekende natuurlijke materialen om je voeten warm te houden, terwijl sommige synthetische isolatiematerialen na verloop van tijd veel minder warm zijn. En ook hier geldt weer: laat je informeren door de verkoper wanneer je twijfelt wat het beste materiaal is.

Stap 6: Geniet van het winterse weer!

Bij de laatste stap heb je alle belangrijke beslissingen al genomen en is het tijd je gekozen snowboots in de praktijk te testen! Dus trek ze aan en geniet van het winterse weer!

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software