De Top 6 Beste wintersportbestemmingen wereldwijd

Hou je van zon en zee, dan zal je nog even moeten wachten tot de volgende zomer. Maar als je van sneeuw en wintersport fun houdt, kun je binnenkort je boards, ski’s en sneeuwschoenen weer tevoorschijn halen. Maar voordat je alles klaarzet: wat zijn nu eigenlijk de leukste wintersportvakantiebestemmingen? Of je nu een geoefend skiër bent of het wil leren: wij inspireren je ongetwijfeld met deze Top 6 beste wintersportbestemmingen around the world!

Nummer 1: Het luxe Saint. Moritz in Zwitserland

St. Moritz staat bekend als een luxueus skigebied vol mooie hotels, weelderige spa's, chique restaurants en winkeltjes. Het stadje werd beroemd vanwege de minerale bronnen, die duizenden jaren geleden werden ontdekt. Een allerbeste skiplek en kuuroord in een dus. Het is dus ook een favoriete bestemming onder skiërs en snowboarders, want het gebied beschikt maar liefst over 350 piste kilometers. Aan de andere kant is deze zeer mooie plek ook voor mensen die een dikke portemonnee hebben. In de winkeltjes kun je terecht voor (duurdere) wintersport artikelen van dure merken als Almgwand, Peak Performance, Spyder en Patagonia.

Een leuk weetje is dat hier tot twee maal aan toe de Olympische Spelen hebben plaatsgevonden. Je kunt dan ook een ritje maken op de Olympische bobsleebaan of gewoon je zenuwen op de proef stellen.

Nummer 2: Goedkope wintersport in Borovets in Bulgarije

Minder bekend en zeker ook minder duur is Borovets in Bulgarije. Het is een voordelige bestemming en een levendige plaats die onder Sofia ligt. Als je dus niet zo’n dikke portemonnee hebt en dus voordelig van de wintersport wilt genieten, dan is dit ongetwijfeld een van de beste wintersportvakantiebestemmingen. Je kan hier ok goed snowboarden. En een andere sterke troef is dat het een van de goedkoopste plekken in Europa is om op de sneeuwscooter te stappen. De uitgestrekte gebieden met bossen en bevroren meren zijn ideaal om de omgeving te verkennen op de scooter. Een goede pares-ski ontbreekt ook niet, er zijn tal van bars en restaurants in het resort, en de maaltijden en drankjes zijn goedkoop. Have fun alvast!

Nummer 3: Skiplezier in Les Trois Vallées in Frankrijk

Wie kent Les Trois Vallées niet? Het is het grootste skigebied ter wereld en gelegen in drie valleien - Saint-Bon, Allues en Belleville in het Franse Savoie. Imposant! Er zijn meer dan honderdzestig skiliften en een groot gedeelte van het gebied ligt meer dan 1800 meter boven de zeespiegel. Het meest spectaculaire skigebied van Frankrijk is bereikbaar via onderling verbonden skiliften en zo'n zeshonderd kilometer aan skipistes. Les Trois Vallées biedt ook onervaren skiërs de kans om plezier te beleven. De verschillende dorpen bieden elke soort wintersporter wel plezier en variatie en er kan naar hartelust worden geskied, gesnowboard en nog veel meer!

Nummer 4: Wintersport in Furano in Japan

Als je het niet erg vindt om verder weg de sneeuw op te zoeken, waarom dan niet in Japan? Het Furano Ski Resort biedt een geweldige balans om te skiën en te snowboarden. Furano heeft een geprepareerde skipiste van 24 kilometer op het meest noordelijke eiland van Japan, Hokkaido. Net als andere Japanse skigebieden biedt Furano een compleet pakket voor gezinnen met kinderen. Het Family Snowland vind je bijvoorbeeld hondenslee- en sneeuwscooter activiteiten waar het hele gezin aan kan deelnemen. De kliffen van het skigebied rijzen tot meer dan 900 meter hoogte, waardoor ze een van de steilste bergoppervlakken in Azië zijn. Oke, toegegeven: het is niet de ideale plek voor angsthazen!

Nummer 5: En als we dan toch in Japan zijn, maak dan ook gelijk kennis met Niseko

Er wordt gezegd dat hier de beste poedersneeuw ter wereld ligt en het een van de meest sneeuwzekere plekken ter wereld is. Japan it is dan! Niseko ligt zo’n 220 kilometer zuidelijker ten opzichte van Furano. Bovendien staat er een statige vulkaan op de achtergrond om het plaatje af te maken. Wat wil een mens nog meer? Van oudsher is Niseko een van de weinige plaatsen in Japan waar je van de off-piste kunt genieten, en hoewel die regels versoepelend zijn, is het nog steeds een topplek. Je kan er ook sneeuwscooters huren en sneeuwschoenwandelen en als kers op de taart: je kan er ook sneeuwraften. Een beetje magisch kunnen we deze plek wel noemen.

Nummer 6: Ruka in Finland

Wat is het grootste skigebied in Finland? Ruka-Kuusamo! De diversiteit aan activiteiten zijn de sterke troeven van dit Fins skigebied. Doordat het aan de rand van de poolcirkel in Lapland ligt, heeft Ruka een lang winterseizoen en is het erg sneeuwzeker. Hondensleeën en rendierervaringen komen hier ook uitgebreid aan bod. Bezoek dus zeker de rendieren boerderij waar je ook koffie kunt drinken en bij het haardvuur kunt zitten. En met wat geluk spot je wellicht wel het Noorderlicht. Ga op ontdekkingstocht en maak jezelf een Finse ervaring rijker in een van de beste wintersportvakantiebestemmingen ter wereld.

Zoek je het toch wat liever zich tij huis? Op wintersport-reizen.nl vind je informatie over reisorganisaties die met name wintersport reizen in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en andere meer gangbare oorden aanbieden. Veel vakanties zijn inclusief ski-pas. Zoek je toch liever een originele bestemming? Loop dan bovenstaande Top 6 wintersportbestemmingen nog eens rustig na. Veel sneeuw-plezier gewenst!

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software