Fins Lapland? Combineer wintersport met het Noorderlicht!

Ben je gek op wintersport en wil je ook van andere bijzondere activiteiten genieten? Dan is Fins Lapland bij uitstek de locatie om naar toe te gaan. Een van de beste wintersportgebieden van Fins Lapland is Ruka-Kuusamo. Het werd al meerdere jaren op rij uitgeroepen tot beste skigebied van Finland.

Meer weten over dit wintersportgebied en de extra wintersportmogelijkheden? Lees dan mee!

Wintersport in Ruka-Kuusamo

Een vakantie naar Ruka-Kuusamo staat garant voor een topvakantie. Je hebt er meer dan 200 dagen per jaar sneeuwzekerheid. Daarnaast zal je je zeker niet vervelen op de pistes. Je vindt er maar liefst 152 kilometer aan pistes, waarbij 20 van de 35 pistes verlicht zijn. Ook is er een funpark aanwezig.

Kun je nog niet skiën of snowboarden? In Ruka vind je tevens de grootste skischool van Finland. Binnen no-time sta je op de lange latten of op je board.

Mocht je nog twijfelen of skiën of snowboarden beter bij je past? Lees dan hier over de verschillen en ontdek jouw voorkeur.

Het Noorderlicht spotten

Naast skiën en snowboarden zijn er nog heel wat andere activiteiten in het prachtige Finland te beleven. Een van de redenen waarom je dit land moet bezoeken is toch wel het Noorderlicht, ook wel Poollicht genoemd. Dit bijzondere schouwspel aan kleuren is steeds weer anders en is zeker de moeite waard!

Wanneer kan je het noorderlicht zien? De grootste kans heb je tussen 18.00 uur en 1.00 uur de grootste kans, en dat aan het einde van de herfst, in de winter en aan het begin van de lente.

Andere must-do’s in Fins Lapland

Plan ook zeker wat tijd in voor andere unieke activiteiten in Fins Lapland. Wat dacht je van ijsvissen, een husky sledetocht, een rendier safari of een bezoekje aan een husky farm? Of ga voor een extremere sport zoals ijsklimmen en buggy rijden op het ijs. Zoek je een mooie plek om te overnachten? Slaap dan in een Mökki. Dit is een typisch Fins vakantiehuisje, vaak met open haard en sauna. Overnachten in een Mökki maakt je totale Finse ervaring helemaal compleet. Wij wensen je alvast veel plezier!

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software