Zo ga je ontspannen op wintersportvakantie

Eindelijk is het zover, de wintersportvakantie komt eraan. Velen van ons hebben hier het hele jaar op gewacht. Het liefst gaat iedereen natuurlijk zonder stress op vakantie, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Op het werk moet je nog een aantal taken afronden en thuis moet de koffer nog gepakt worden. Er is nog genoeg te doen dus. Lichte vakantiestress? Velen herkennen het terwijl een vakantie juist ontspannend en aangenaam moet zijn. Hieronder delen we graag een aantal tips zodat je met een gerust hart op wintersportvakantie kan gaan.

Zonder werkstress op vakantie

Bij veel mensen blijft een druk werkschema hun achtervolgen, óók op vakantie. Het spreekt voor zich dat je stress natuurlijk helemaal niet wilt meenemen op vakantie. Probeer daarom om werk los te laten tijdens je vakantie. Door op tijd je werk over te dragen aan collega’s voorkom je werkstress. Je collega’s kunnen dan eventueel nog vragen stellen. Leg collega’s duidelijk uit welke taken ze van je moeten overnemen. Stel een uitgebreide handleiding op en zorg dat hier alle belangrijke informatie instaat. Daarnaast is het verstandig om een out-of-office bericht in te stellen. Geef aan waarom en hoelang je afwezig bent en wie jou in deze periode vervangt. En nog even dit: laat je werktelefoon en laptop thuis en geniet met volle teugen van je vakantie. Toch nog last van wat stress? Koop stressballen om ook dat laatste beetje stress weg te knijpen. Om het geven en gebruik van stressballen wat leuker te maken, kan je stressballen bedrukken met een mooie opdruk. Hierdoor wordt stress op een leuke manier verminderd.

De juiste voorbereidingDe juiste voorbereiding

Zorg dat je niet op het laatste moment begint met de voorbereiding. Voor een wintersportvakantie heb je namelijk van alles nodig; van skikleding tot vrijetijdskleding en van wintersport accessoires tot toiletartikelen. Als je voor het eerst op wintersport gaat is het een uitdaging om een paklijst te maken. Je hebt nou eenmaal veel dingen om mee te nemen. Denk alleen al aan de kleding die je nodig hebt, want dat gaat verder dan alleen skikleding. Ook vrijetijdskleding voor de après-ski, voor een etentje in een restaurant of voor ’s avonds in de accommodatie heb je nodig. Als je je skikleding gaat pakken is het verstandig om rekening te houden met het drie-lagen-systeem. Het voordeel van op tijd beginnen met pakken is dat je nog genoeg tijd hebt om spullen te kopen.

Ga je met de auto op wintersport? Dan wil je onderweg zo weinig mogelijk oponthoud hebben. Ook hiervoor is een goede voorbereiding van belang. Verdiep je in de verkeersregels van het land van bestemming. In bepaalde landen is een veiligheidshesje, gevarendriehoek of EHBO-doos bijvoorbeeld verplicht. Zorg dat je navigatiesysteem up-to-date is. Je kan ook navigeren met een app zoals maps.me. Als bijrijder of passagier is het fijn als je tijdens de lange autorit rustig even een dutje kan doen. Om comfortabel te slapen kan je een slaapmasker dragen. Ze zijn erg comfortabel en bevorderen de slaap. Laat slaapmaskers bedrukken om (medepassagiers op een originele manier een goede nachtrust te wensen.

Corona maatregelen

De corona maatregelen veranderen voortdurend. Daarom is het verstandig om de website van het RIVM regelmatig te bezoeken. Hierop vind je het reisadvies van het land waar jij op wintersportvakantie gaat. Op de website van het RIVM staat ook waar je aan moet voldoen bij aankomst in Nederland.

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software