Wintersport Tsjechië

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wintersportvakanties.

Op skivakantie in Tsjechië: fijne budgetbestemming waar massatoerisme niet bestaat

Met een wintersport in Tsjechië reis je af naar een bergachtig land in Midden-Europa. Het staat bekend als een echte budgetbestemming, maar dat is lang niet het enige wat wintersporters trekt. Skiën in Tsjechië is vanwege de beperkte hoogteverschillen vooral leuk voor beginners en gezinnen met kinderen. Tsjechië heeft de laatste jaren behoorlijk geïnvesteerd; zo hebben oude liften plaatsgemaakt voor moderne gondels en stoeltjesliften. Ook voor een wintersport in Tsjechië in 2019 is het Reuzengebergte weer het populairst. De wintersportdorpen hebben een gezellige sfeer en alles wat je nodig hebt.

Het Reuzengebergte als favoriete bestemming voor een wintersport in Tsjechië

Meestal gaat een wintersport in Tsjechie naar het Reuzengebergte, gelegen op de grens met Polen en het op drie na hoogste gebergte van Centraal-Europa. Zijn toppen reiken iets hoger dan 1600 meter. Bekende skigebieden in het Reuzengebergte die je voor een wintersport in Tsjechië kunt bezoeken, zijn Splinleruv Mlyn, Harrachov en Pec Pod Sněžkou. Ook in het Bohemer Woud en het Ertsgebergte bevinden zich enkele skigebieden. De pistes bedragen in totaal meestal minder dan 30 kilometer. Een skipas is is dan ook een stuk goedkoper dan in veel andere wintersportlanden.

De sneeuwcondities in de Tsjechische wintersportgebieden

Alhoewel je je met het skiën in Tsjechië niet op enorm grote hoogtes begeeft, is het land toch sneeuwzekerder dan je op basis daarvan zou verwachten. Het ligt wat dat betreft een beetje tussen het Duitse Sauerland en de Alpen in. Omdat Tsjechië oostelijker ligt dan Duitsland, wordt het minder beïnvloed door zachte zeelucht. Wel is het een gegeven feit, dat zachte winters kunnen leiden tot een beperkte sneeuwhoogte. Gelukkig beschikt Tsjechië tegenwoordig over voldoende sneeuwkanonnen om er zo voor te zorgen dat je toch makkelijk de piste af kunt roetsjen. Geen zorgen dus!

Op wintersport in Tsjechië in 2019 of 2020: vervoer en accommodaties

Kijk jij er al naar uit om je wintersport in Tsjechië in 2019 of 2020 te vieren? Kijk dan snel tussen het aanbod van reisaanbieders als Sunweb en Neckermann. Wat accommodaties bereft kun je uit tal van hotels, pensions en appartementen kiezen. Deze liggen vaak midden in het dorp of aan de piste. De meest gekozen vervoermiddelen voor een skivakantie in Tsjechië zijn de auto en het vliegtuig. Kies je voor het laatste, dan vlieg je naar hoofdstad Praag en neem je daar een transfer naar jouw skidorp.

Skiën in Tsjechië: met een klein budget zorgeloos op vakantie

Een wintersport in Tsjechië zal ook in 2019 en 2020 weer een groot succes worden. Alhoewel het land al als budgetbestemming geldt, maken de goedkope aanbiedingen van de diverse reisorganisaties een wintersport in Tsjechië nóg aantrekkelijker. Zoek je naar een betaalbare wintersport en is het aantal kilometers piste van ondergeschikt belang, dan heb je bij deze je bestemming gevonden. Behalve talloze onbezorgde uurtjes op de ski’s leent het land zich ook bij uitstek voor culturele uitstapjes en culinaire ontdekkingstochten. Boek dus snel en haal je koffer van zolder!  

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wintersportvakanties.

Blog

© 2023 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software