Wintersport Canada

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wintersportvakanties.

Op wintersport in Canada: een unieke belevenis die je voor altijd bij blijft

Voor een skivakantie in Canada leg je een behoorlijke afstand af, maar je reis over de oceaan is de moeite meer dan waard. Skiën in Canada doe je op brede en lege pistes. De afdalingen door de bossen, de immense uitzichten en de fijne sneeuw zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De afdalingen die je maakt, behoren ongetwijfeld tot de spectaculairste ooit. De pistes zijn divers en geschikt voor wintersporters van allerlei niveaus. Je boekt je last-minute wintersport in Canada in 2019 of 2020 goedkoop bij diverse reisaanbieders.

De mooiste skigebieden voor een skivakantie in Canada

Alhoewel ook het oosten van het land gezegend is met enkele indrukwekkende skibestemmingen, bevinden de allerbeste zich in het westen. Skiën in Canada doen veel mensen graag in Jasper National Park, het grootste natuurpark van de Canadese Rocky Mountains. Naast Jasper is ook het Banff National Park een populaire keuze voor een wintersport in Canada. Mount Norquay en Sunshine Village zijn de twee bekendste skigebieden binnen dat gebied. Tot slot is Whistler, dat dankzij zijn drie gletsjers en meer dan 200 afdalingen het bekendste skigebied van het land is, topfavoriet onder wintersporters.

De beste periode voor een wintervakantie in Canada

Wil je een wintersport in Canada in 2019 of 2020 boeken? Dan hoef je je over de sneeuwzekerheid geen zorgen te maken. Aangezien de toppen van de bergen rond de 2500 meter liggen, vangen de gebieden voldoende neerslag. De meeste gebieden kunnen elke winter op gemiddeld zo’n vijf meter sneeuw rekenen. Dankzij de droge Canadese lucht ontstaan de beste ski-omstandigheden. Skiën in Canada kun je van begin november tot eind mei. Wees je er wel van bewust dat een skipas er aanzienlijk meer kost dan een skipas in bijvoorbeeld de Alpen.

Skiën in Canada: boek je ticket voor je wintersport aan de andere kant van de oceaan

Wil je dit seizoen op skivakantie naar Canada? Zoek dan bij reisaanbieders als Neckermann en Bizztravel naar een last-minute aanbieding inclusief vlucht. Voor de meeste skigebieden geldt dat je op Calgary of Vancouver vliegt. Dat duurt negen of tien uur. Daarna reis je met een transfer in ongeveer twee uur naar het skigebied. Als alternatief kun je voor een huurauto kiezen. Accommodaties in Canada zijn van hoog niveau. Ga jij voor een hotel of appartement in een gezellig dorp, of juist aan de piste?

Reis met een wintersport in Canada in 2019 af naar een geheel andere wereld

Bij de meeste reizen is een skipas inbegrepen. Handig, want zo ga jij tot in de puntjes voorbereid op reis. Maar natuurlijk doe je, eenmaal aan de andere kant van de oceaan, meer dan alleen skiën of snowboarden. De uitgestrekte landschappen lenen zich ook bij uitstek voor wandelingen, huskysledetochten of wildlife tours. Alhoewel een skivakantie in Canada vanwege de afstand duurder is dan een Europese wintersport, vind je dankzij de last-minute aanbiedingen altijd een manier om zo goedkoop mogelijk naar deze wondere wereld af te reizen.

Wintersportvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wintersportvakanties.

Blog

© 2021 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software