Verstopte Franse pareltjes: 5 must see locaties

Frankrijk is een prachtig land en een populaire vakantiebestemming. En dat is niet zo vreemd, want het land heeft een hele hoop te bieden. Vanuit je vakantiehuis Frankrijk kun je stranden, steden en het platteland opzoeken. Ben jij ook van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Frankrijk en wil je eens wat anders zien dan de welbekende plekken voor toeristen? Wij zetten vijf verborgen (en iets minder verborgen) pareltjes in dit mooie land voor je op een rij.

Petite Cascade de Mortain, Normandie

Verborgen watervallen zijn de mooiste. En dat geldt ook zeker voor deze plek in Normandië. Je komt er via een lange en steile wandeling, maar dat is beslist de moeite waard. Een mooie plek om lekker te picknicken en af te koelen in het water. Een bezoek brengen aan deze bijzondere plek? Huur een vakantiehuis 12 personen of meer in Normandië om je vakantie compleet te maken.

Strand van Lotu, Corsica

Het 'Plage du Lotu' in Corsica is een prachtig, wit en nog ongerept strand in het Noorden van Corsica. Je kunt er alleen met een boot of een 4x4 wagen komen, maar dat is zeer de moeite waard. Een bijzondere ervaring om over zo'n 'wild' strand te lopen en te zwemmen in het azuurblauwe water, zeker wanneer je in het laagseizoen gaat.

Gorges du Tarn, Languedoc-Roussillon

De Gorges du Tarn is een grote kloof in de Cevennen, die is uitgesleten door de rivier de Tarn. Op de oevers en boven op de hellingen zijn nog veel Middeleeuwse kastelen te zien. Er zijn veel wandelroutes die je langs de rivier voeren en je laten genieten van prachtige uitzichten en mooie dorpjes.

Ribeauvillé, Elzas

Wijnliefhebbers moeten beslist een bezoek brengen aan de Elzas. Deze bijzondere streek met Duitse invloeden barst van de wijngaarden, maar ook van de prachtige, sprookjesachtige dorpen. Eén van die nog echt authentieke dorpen is Ribeauvillé, zeer de moeite waard om naartoe te gaan.

De Franse Alpen buiten het winterseizoen

Veel mensen bezoeken de Alpen voor een wintersportvakantie, maar ook in de lente en zomer zijn deze bergen een heerlijke vakantiebestemming. Niet alleen voor wielrenners en wandelaars, ook voor gezinnen. Het uitzicht alleen al is een reden om te gaan. En een groot voordeel: de skiliften zijn vaak ook ’s zomers open, dus je kunt zo naar boven. Of ga lekker zwemmen in de bergmeren, rodelen, klimmen en raften. Genoeg te doen!

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software