Skiën in de zomer?

Doe jij dingen graag net een beetje anders dan de rest of ben je gewoon een enorme wintersport fan? Dan ben je vast geïnteresseerd in zomerskiën. De zomer hoeft namelijk geen onderbreking te zijn van je wintersportplezier als je naar een van de volgende bestemmingen gaat. Lees hier alles wat je moet weten over zomerskiën en wie weet boek jij hierna wel een skivakantie!

Waan je op de gletsjers in Noorwegen

Noorwegen is erg geliefd onder liefhebbers van wintersport omdat je er gedurende het hele jaar kunt skiën. Het grootste gebied voor zomerskiën vind je in Stryn. Tot en met eind juli kun je hier nog genieten van een vakantie op de piste. Een wintersportvakantie in Stryn kun je meteen perfect combineren met een uitstapje naar de Noorse fjorden. Hier vind je de bijzondere Geirangerfjord, welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je krijgt zomer en winter tegelijk. In de ochtend een portie sneeuwplezier, in de middag even zwemmen in de fjorden. Daarnaast ben je in dit gebied dag in dag uit verzekerd van een fantastisch uitzicht. Een andere leuke tip voor zomerskiën in Noorwegen is het Fonna Glacier Ski Resort.

Ervaar de Italiaanse skipistes in de zomer

Helemaal in het noorden van Italië vind je de Stilfser Joch, of in het Italiaans: Passo Stelvio. Met 2757 meter is dit de hoogst begaanbare bergpas van de Alpen. Bijzonder aan dit skigebied is dat het in de winter dicht is. Er ligt dan namelijk te veel sneeuw in de pas naar het gebied. Hier kun je dus alleen in de zomer naartoe om te skiën. De pistes zijn relatief makkelijk en vaak ook rustig. Mensen komen namelijk niet alleen in dit gebied om te skiën, maar ook om te genieten van het uitzicht of om de 48 haarspeldbochten te berijden. Op de jaarlijkse Stelvio Bike Day is de pas gesloten voor auto’s en wordt de route volledig overgenomen door fietsers. Andere Noord-Italiaanse wintersportgebieden die in de zomer zijn geopend, zijn bijvoorbeeld Courmayeur en Breuil-Cervinia.

Zomerskiën: ook gewoon in de Franse Alpen

Een bekend zomerskigebied in Frankrijk is Les Deux Alpes. Dit gebied heeft voor iedereen wat wils; je kunt er prachtig skiën, maar ook snowboarden en langlaufen kan hier goed. Het maakt niet uit of je nu een gevorderd skiër bent of voor de eerste keer de piste op gaat. In de winter kun je meer dan 200 kilometers maken, maar tijdens de zomer zul je het met minder moeten doen. Wel kun je in de zomer het uitgebreide snowpark met allerlei obstakels bezoeken. Vergeet trouwens vooral niet even te proeven van de après-ski sfeer in Les Deux Alpes!

Praktische tips voor zomerskiën

Voor een zomerse skivakantie is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Het begint al met de voorbereidingen in Nederland. Als je de auto bij het vliegveld laat staan, doe je er goed aan om online prijzen voor parkeren bij het vliegveld te vergelijken. Je kunt precies zien waar je voordelig lang kunt parkeren bij Eindhoven Airport of welke aanbieders er zijn voor parkeren in de buurt van Rotterdam Airport. Houd verder rekening met zomerse temperaturen. Smeer je voldoende in met zonnebrand en bescherm jezelf door net als in de winter je normale skikleding te dragen. Vergeet dus ook niet om je muts en een goed paar handschoenen mee te nemen. Tot slot is het goed om te weten dat het bij een zomerse skivakantie gebruikelijk is om ’s ochtends vroeg te skiën en na 13 uur weer terug te gaan naar je hotel. De piste is in de ochtend namelijk op zijn best.

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software