Met de auto naar je wintersportbestemming; 5 bijzondere bestemmingen

Ben jij een echte wintersportliefhebber en sta je het liefst iedere dag op de lange latten? Dan kun je alvast gaan uitkijken naar een toffe wintersportvakantie voor het komende jaar! Er zijn natuurlijk tal van mooie bestemmingen waar je jouw ultieme wintersportreis kunt Waar je ook heen gaat; de mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt natuurlijk met het vliegtuig naar je favoriete bestemming reizen, maar ook kun je gewoon lekker met de auto vertrekken. Het duurt wat langer, maar heeft ook zo zijn voordelen!

Goed voorbereid op reis

Je kunt bijna vertrekken, maar voor je de auto instapt is het verstandig om even te kijken naar goede autoverzekeringen. Weet je eigenlijk wel bij wie je verzekerd bent, hoe je precies verzekerd bent, en hoeveel je kwijt bent aan je verzekering? Er zijn zoveel verschillende aanbieders dat het lastig is om te bepalen welke verzekering het beste bij je past. En dat levert je vaak onnodige kosten op! Check dus van tevoren Autoverzekering.nl, en wordt snel geholpen om de goedkoopste autoverzekering te vinden zodat je met een gerust hart kunt vertrekken.

Met deze voorbereidingen in je zak, kun je ongestoord beginnen aan een geweldige wintersportvakantie. De volgende bestemmingen kunnen we je aanraden wanneer je op zoek bent naar wat anders dan de Alpen of Tirol:

1. Rokytnice,Tsjechië

Tsjechië is een minder bekend wintersportland, maar ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope vakantie, met het hele gezin. De pistes in Tsjechië zijn over het algemeen breed en lekker overzichtelijk, en de omgeving is prachtig! Het bergdorp Rokytnice beschikt over twee skigebieden die in de avond beide verlicht zijn, en gemakkelijk te bereiken zijn vanaf het dorp. Bovendien is Rokytnice super gezellig en zijn en buiten de sportuurtjes tal van mogelijkheden om je goed te kunnen vermaken.

2. Mount Parnassos, Griekenland

Voor wie denkt dat Griekenland alleen geschikt is voor een zomervakantie heeft het mis! Het skigebied Mount Parnassos - Fterolakka / Kellaria ligt in Centraal Griekenland, en beschikt over 36 kilometer aan piste om te skiën en te snowboarden. Dit wintersportgebied ligt tussen de hoogtes van 1.600 en 2.300 meter en in de wintermaanden ligt er bijna altijd sneeuw. Bovendien is Griekenland vrij goedkoop, en kun je er zelfs als de beste après-skiën, al dan niet met een biertje of een ouzo.

3. Erciyes – Kayseri, Turkije

En ook in Turkije gaat het niet alleen om zon, zee en strand. Erciyes - Kayseri ligt is een prachtig skigebied in de regio Centraal-Anatolië en ligt tussen hoogtes van 2.088 en 3.346 meter. Er ligt hier maar liefst 55,1 kilometer aan piste, en er zijn 14 liften om je omhoog te brengen. Hacılar is het dichtstbijzijnde dorp, en perfect als uitvalbasis om al die mooie pistes te ontdekken. Het dorpje zelf is bovendien ook heel gezellig, en je kunt er als de beste lekker eten en drinken.

4. Tatranská Lomnica, Slowakije

In het Hoge Tatra gebergte bevinden zich verschillende populaire skigebieden, die allemaal prachtig en uitgestrekt zijn. In de regio Vysoké Tatry / Tatry Wysoki kun je je vermaken op 32 kilometer aan piste, die bediend worden door 34 skiliften. De meest bekende bestemming om te verblijven is het skiressort Tatranská Lomnica; het hoogste skiressort in Tsjechië. Hier kun je verschillende betaalbare accommodaties en een aantal goede restaurants vinden.

5. Stronie Slaskie, Polen

Nog een redelijk onbekende wintersportbestemming is Polen. Stronie Śląskie is een kleine gezellig stad in de provincie Kłodzko, Neder-Silezië, in het zuidwesten van het land. Het is omgeven door het sprookjesachtige winterlandschap van de Masyw Śnieżnika / Glatzer Schneebergen. Om bij de pistes te komen moet je nog wel een stukje met het openbaar vervoer, maar wanneer je je eigen auto bij je hebt is dat natuurlijk ideaal. In het stadje vindt je alles wat je nodig hebt, en accommodaties zijn prima betaalbaar.

Genoeg wintersportbestemmingen in Europa dus die wat minder bekend zijn, maar daardoor des te leuk. Weer eens wat anders dan de Alpen of Tirol!

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software