Klaar voor het wintersportseizoen? Check het met deze 5 stappen

1. Controleer je skiuitrusting

Heb je alle wintersportkleding in huis om comfortabel, veilig en verantwoord te skiën? Houd daarbij rekening met de weersomstandigheden. Het kan maar zo zijn dat als je aan het skiën gaat er hele zonnige dagen bijzitten. Dan is het toch handig dat je een ski zonnebril hebt. Het is altijd belangrijk om je ogen op wintersport te beschermen en goed zicht te hebben. Een felle zon is net zo hinderlijk als sneeuwval. Daarom is een skibril praktisch gezien onmisbaar als je op wintersport gaat.

2. Bereid je lichamelijk voor

Het is ook belangrijk om je lichamelijk voor te bereiden. Tijdens het skiën of snowboarden krijg je met belasting van je spieren te maken. Die zijn alvast voor te bereiden op de belasting door voordat je op wintersport gaat oefeningen te doen. Bijvoorbeeld kniebuigingen net als balanceren op één been en de zijdelingse plank uitvoeren.

3. Check de regels voor onderweg

Wintersportseizoen voorbereiden

Ga je met de auto naar wintersportgebied? Vergeet dan niet om vooraf de geldende regels in doorreislanden en land van bestemming te controleren. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je verplicht bent om met sneeuwkettingen te rijden.

4. Maak een paklijst

Het is aan te raden om vooraf een paklijst te maken met zaken die je nodig hebt. Je skiuitrusting valt daar natuurlijk onder, maar ook gewone kleding die je na het skiën draagt. Denk ook om medicijnen en persoonlijke verzorgingsspullen.

5. Ski’s slijpen en waxen

Het is belangrijk dat het materiaal om te skiën in een goede conditie is. Bijvoorbeeld als je eigen ski’s meeneemt naar wintersport. Breng de ski’s naar een professionele slijper die het materiaal ook meteen in de wax zet. Voor de wintersport is het aan te raden warme wax te gebruiken en tijdens de wintersport is het mogelijk dat met koude wax te doen. Kom je terug na wintersport? Ook dan is het belangrijk om je ski’s nogmaals professioneel onder handen te laten nemen.

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software