Het Zwitserleven met je eigen chalet

Je eigen Zwitserse stulpje

Er zijn heel wat redenen waarom Zwitserland een Walhalla is voor veel natuurliefhebbers, zoals UNESCO Biosphäre Entlebuch. Door de relatieve hoogte van de Zwitserse Alpen is de sneeuwzekerheid er bijvoorbeeld vaak een stuk beter dan veel delen van Oostenrijk, Frankrijk of Duitsland. Je kunt er vaak zelfs op de gletsjers skiën. Sneeuw verzekerd, dus. Traditioneel gezien gaan de meeste Nederlanders nog steeds vooral naar populaire Franse en Oostenrijkse wintersportgebieden, maar voor de ervaren skiër is Zwitserland echt de betere optie. Zeker als je graag voor langere periodes van de wintersport wilt genieten, is een eigen chalet haast een must. Zo kun je op ieder moment gaan en staan waar je wilt, en ben je vrij om je vakanties helemaal zelf in te richten. Zwitserland heeft behalve mooie pistes ook prachtige steden en een rijke cultuur. Dus zomers is er ook meer dan genoeg te doen!

Hoe koop ik een chalet?

Maar hoe gaat het kopen van een chalet nou eigenlijk in zijn werk? Gelukkig is dit tegenwoordig een vrij simpel proces. Na een kavel gehuurd of gekocht te hebben via een Nederlandse of Zwitserse makelaar, kun je een betrouwbare chaletbouwer zoals Lacet-Niederrhein inschakelen. Deze maakt vervolgens op aanvraag jouw chalet. Hierbij kun je, je eigen voorkeuren tot in detail doorgeven. In tegenstelling tot een huurchalet, kun je een koopchalet daardoor jouw eigen stijl en smaak meegeven. Misschien wil jij het heel traditioneel inrichten, met veel hout en lokale snuisterijen? Dan voorziet de chaletbouwer in die behoefte. Maar misschien is de moderne touch toch meer jouw ding, met veel glas en licht. Ook dat kan eenvoudig geregeld worden. De chaletbouwer zet het chalet vervolgens in elkaar volgens jouw instructies. En dat hoeft helemaal niet in Zwitserland te gebeuren. Wanneer het huisje klaar is, wordt het gewoon getransporteerd. Makkelijk, toch!

Eigen Zwitserse plekje

Voordelen van een eigen chalet

Doordat het bouwproces niet in Zwitserland plaatsvindt, kun je het goed in het oog houden. Pas als het chalet klaar is, wordt het naar jouw kavel in de Alpen getransporteerd. Dit is een moderne, effectieve manier van bouwen, die veel tijd en geld bespaard. Een bijkomend voordeel is ook dat je nog vrij laat aanpassingen kunt doen. Toch iets veranderen? Dan hoef je niet helemaal naar een bouwplaats in Zwitserland of gesprekken voeren met Zwitserse aannemers. Via jouw Nederlandse chaletbouwer heb je alles zelf in de hand. Vervolgens heb je altijd een vaste plek in Zwitserland waar je voor je vakanties terecht kunt. Wil je even ontsnappen aan de drukke baan in Nederland? Boeken is niet meer nodig. Je stapt gewoon in de auto en rijdt erheen. En vind je het jammer om het huis tijdens de overige maanden van het jaar leeg te laten? Verhuur is ook altijd nog een optie.

Verdienen met je chalet

Vastgoed in Zwitserland is een uitstekende investering, waar je in tijden van hoge rente en inflatie nog steeds rendement kunt behalen. Door de hoge levenstandaard, de prachtige omgeving, en de talloze andere mogelijkheden tot vermaak, blijft Zwitserland een magneet voor actieve toeristen. De verhuur van je chalet is daarom een prima manier om alsnog wat rendement uit je investering te halen, en het ingelegde bedrag terug te verdienen. Veel mensen steken hun geld inmiddels in aandelen of obligaties, maar vastgoed op een hoogwaardige locatie blijft toch de meer waardevaste belegging. Wil je lekker op wintersport kunnen gaan en in datzelfde jaar die wintersport terugverdienen? Dan is verhuur een prima optie.

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software