Heliskiën: alles wat je moet weten

Ben je al vaak op wintersport geweest en een echte ski professional? Dan is heliskiën misschien wel iets voor jou. Heliskiën is de ultieme wintersportervaring voor fanatieke skiërs die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Heliskiën is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van een helikoptervlucht en skiën. Het is een super avontuurlijke belevenis en het hoogst haalbare op het gebied van freeriden. Je wordt opgehaald met een helikopter en vliegt over de prachtige witte bergen. Vervolgens word je afgezet op de meest bijzondere, afgelegen plekken.

Een ultiem avontuur

Veel ervaren skiërs zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als de zwarte piste geen geheimen meer voor jou kent en je al vaker off-piste bent gegaan, dan is heliskiën misschien wel de volgende stap voor jou. De vlucht alleen al is een waanzinnige ervaring. Vanuit de lucht geniet je van een adembenemend uitzicht over het witte wonderland onder je. Overal waar je kijkt zie je sneeuw en enkele kleine dorpjes als stipjes in het wit. Vervolgens land je op een afgelegen plek. Verse sneeuw onder je voeten, niemand die hier nog geskied heeft. Je bent klaar voor een spectaculaire afdaling!

Verse sneeuw, voor jou alleen

Tijdens het heliskiën kom je op de meest exotische skiplekken ter wereld. Heliskiën kan zowel in Europa als in bijvoorbeeld Canada. Zodra je bent gedropt en het geluid van de helikopter langzaam weg ebt kan het avontuur beginnen. Het is een ontzettend bijzondere ervaring om helemaal alleen op een berg te staan, geen mens om je heen. Nog niemand die is afgedaald van de helling, de sneeuw is nog helemaal vers. Zo ver als je kunt kijken zie je witte bergen om je heen. Je voelt je even helemaal alleen op de wereld. Een surreële ervaring.

Heliskiën in Canada

Heliskiën is erg populair in Canada en de Verenigde Staten. In principe kan iedereen hier een trip met de helikopter boeken. Voorwaarde is wel dat je in goede conditie bent, een ervaren wintersporter bent en ook al veel off-piste ervaring hebt. De kosten van een dagje heliskiën in Canada liggen meestal tussen de driehonderd en vierhonderd euro. De organisatie Canadian Mountain Holidays (CMH) biedt een grote diversiteit aan heliski trips aan. De meest populaire gebieden om te bezoeken zijn Adamants, Bugaboo en Bobbie Burns. Tijdens het heliskiën in Canada wordt de route helemaal uitgestippeld door een ervaren gids. Zo weet je zeker dat het veilig is.

Heliskiën in Europa

Hoewel heliskiën bij ons nog iets minder populair is dan in Canada, kan heliskiën tegenwoordig ook op heel veel plekken in Europa. Zo kun je heliskiën op verschillende plekken in Zweden en Italië. Tijdens het heliskiën in Europa wordt er meestal met levels gewerkt. Je begint bij freeride level 1 en kunt doorstromen naar hogere levels. Hoe hoger je bent, hoe meer ervaring je hebt en hoe spannender de afdalingen. Eerst leer je alles over freeride technieken buiten de piste. Zo leer je skiën op verspoord of steil terrein en maak je spectaculaire cliffdrops. Ben je ervaren genoeg, dan kun je het ultieme avontuur aangaan. Heliskiën is in Europa al net zo mooi als in Canada.

Praktische informatie

Heb je besloten dat heliskiën echt iets voor jou is? Dan zijn er verschillende pakketten om uit te kiezen. Deze verschillen per locatie en aanbieder. Zo kun je in de meeste gevallen kiezen of je wilt skiën met een grote groep of slechts met twee of drie anderen. Ook is het mogelijk om meerdere vluchten op één dag te maken, mocht je één keer heliskiën niet genoeg vinden. Echte fanatiekelingen kunnen er zelfs vijf doen, of kiezen voor een heliskiweekend. Natuurlijk is het ook mogelijk een week te blijven of losse vluchten bij te boeken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software