De ultieme checklist voor je skivakantie

Het is zover: de wintersport is geboekt en over een paar dagen kun je vertrekken! Maar voor je op je ski’s of snowboard de pistes af kunt racen, moet je natuurlijk eerst thuis je koffer inpakken. Wanneer je met de auto gaat is dit gemakkelijker dan wanneer je een vliegreis gaat maken. Met de auto heb je immers geen maximaal aantal kilo’s waar je je aan moet houden. Reis je met het vliegtuig, dan mag je vaak maar 20 kilo aan ruimbagage meenemen. Wat zijn nou de absolute musthaves tijdens een wintersportvakantie? En welke spullen kun je gerust thuis achterlaten? Onze skivakantie checklist helpt je een heel eind op weg!

Belangrijke documenten

Het allerbelangrijkst op de checklist voor een skivakantie zijn de benodigde documenten. Allereerst kun je natuurlijk niet reizen zonder een paspoort of identiteitsbewijs. Wie met het vliegtuig gaat mag ook zijn tickets absoluut niet vergeten. Reis je met de auto, dan is het van essentieel belang ook je rijbewijs in te pakken. Verder heb je een kentekenbewijs nodig en de groene kaart van je auto. Verder is het slim om voor de zekerheid een lidmaatschap af te sluiten bij de Wegenwacht. Als je kiest voor de speciale Europa Service ben je overal door Europa verzekerd van goede service. Ten slotte heb je voor het rijden door sommige landen speciale milieustickers nodig. Ook een autobahnvignet of tolvignet is soms noodzakelijk. Check dit van te voren en zorg dat je dit netjes regelt om gedoe onderweg te voorkomen.

Medische benodigdheden

Een ander onderdeel dat niet mag ontbreken op jouw inpaklijst voor de skivakantie is een EHBO-doos. Zeker tijdens een skivakantie – waarbij ongelukken vrij vaak voorkomen – is het slim om een paar medische benodigdheden op de checklist te zetten. Natuurlijk moet je altijd je zorgpas bij je hebben. Daarnaast moet je eraan denken je medicijnen mee te nemen als je deze slikt, en een medisch paspoort aan te vragen. Verder is het slim om reserverecepten, reisziektetabletten en een verbanddoos met de meest essentiële items in te pakken. In de EHBO-doos doe je spullen als verband, een pincet, pleisters, etc.

Wintersportuitrusting

Het derde en leukste onderdeel van de paklijst voor jouw skivakantie is natuurlijk je wintersportuitrusting! Natuurlijk wil je het niet koud krijgen tijdens het skiën. Daarom is thermo-ondergoed van hoge kwaliteit geen overbodige luxe op jouw skivakantie checklist. Ook een isoleerdeken en hand- en voetwarmer zullen zeker van pas komen. Verder moet je natuurlijk alle onderdelen van je ski-outfit meenemen, zoals truien, een skibroek, skihelm, skijack, handschoenen, mutsen en snowboots. Ook een skibril en zonnebril zijn fijn om mee te hebben. Het kan bovenop de bergen behoorlijk zonnig zijn. Beschik je over eigen ski’s en stokken? Vergeet deze dan niet mee te nemen. Ten slotte is het ook nog slim om een rugzak en pashouder mee te nemen, vooral als je van plan bent lange tochten te gaan maken.

Overige items voor op de skivakantie checklist

Naast documenten, warme kleding en medische benodigdheden zijn er nog een paar handige spullen voor op de paklijst voor wintersport. Zo vergeten veel reizigers zonnebrand mee te nemen. Het voelt misschien tegenstrijdig om zonnebrand mee te nemen in de winter. Toch is dit zeker een essentieel onderdeel van jouw inpaklijst voor de skivakantie. De witte sneeuw weerkaatst de zon en zorgt ervoor dat je flink kunt verbranden tijdens het skiën of snowboarden. Andere handige items op de paklijst voor een skivakantie zijn reiskussentjes en -dekentjes, verfrissingsdoekjes, eten en drinken, afvalzakjes en toiletpapier. Ook leuke muziek voor onderweg valt niet te missen op jouw checklist. Skivakanties zijn misschien veel werk om te plannen, maar het is zeker de moeite waard. Ben je eenmaal aangekomen in het magische winterwonderland, dan vergeet je alle inpakstress. Met deze ultieme skivakantie checklist weet je zeker dat je klaar bent voor een mooie vakantie!  

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software