De mooiste skipistes van België

Wie denkt dat je voor een leuke skivakantie ver weg moet reizen heeft het mis. Ook in ons buurland België kun je heerlijk genieten van de sneeuw. Een dagje racen van witte bergen af, het is zo geregeld. In België vindt je allerlei skipistes, zowel indoor als outdoor. Van skipistes in de natuur van de Ardennen tot een skipiste midden in Antwerpen, je hebt ze voor het uitkiezen. Hier lees je alles over skiën in België!

1. Snow Valley

De lijst van leukste skipistes in België wordt aangevoerd door Snow Valley, een indoor skigelegenheid in Peer. Je kunt hier lessen nemen of vrij snowboarden en skiën. Zelfs schaatsen is mogelijk op de indoor banen van Snow Valley. Je vindt hier verschillende pistes. De grootste is 350 meter lang en 30 meter breed. Het hoogteverschil is 64 meter. Ook beschikt Snow Valley over een speciale freestyle baan: een paradijs voor ervaren snowboarders. Hier kun je je lekker uitleven en al je tricks uit de kast halen.

2. Baraque de Fraiture

Baraque de Fraiture is zowel de langste als de hoogste skipiste van België. De pistes zijn er 2 kilometer lang en reiken er tot wel 650 meter hoog. Skipiste Baraque de Fraiture is gelegen op het Plateau des Tailles. Dankzij de hoge ligging heb je hier in de wintermaanden een hoge kans op sneeuw. Als er een goed pak sneeuw ligt is het populaire skigebied dan ook vol met enthousiaste wintersporters. Baraque de Fraiture is gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg en trekt dan ook veel bezoekers. Het is een van de leukste outdoor skipiste van heel België. Het enige nadeel: zeer gevorderde skiërs zullen hier misschien niet genoeg uitdaging vinden. Er zijn weinig off-piste mogelijkheden, waardoor je als doorgewinterde wintersporter misschien snel verveeld raakt.

3. Ovifat

Ook het kleine Ovifat is een van de leukste skigebieden van België. Dit kleine skigebiedje beschikt over drie pistes. De pistes zijn vrij kort, ongeveer anderhalve kilometer lang. Gelegen in de Hoge Venen heb je tijdens het skien in Ovifat een prachtig weids uitzicht over de vallei van de Warche. Ook de Bayehon en de G’hanstern zijn goed te zien. Het kleinschalige Ovifat is een van de mooiste skipistes om te bezoeken tijdens een trip naar de Ardennen. Let wel: in Ovifat kun je alleen skiën. Snowboarden is hier helaas verboden.

4. Val de Wanne

Val de Wanne is de perfecte skipiste voor beginnelingen. De piste is zo’n kilometer lang en is te vinden bij het gelijknamige dorpje, dicht bij Trois-Ponts. Van bovenaan de piste beschik je over een mooi uitzicht over de omgeving Stavelot met al haar schattige huisjes. Val de Wanne is een perfect skigebied voor families met kinderen. De hellingen zijn er niet te steil en er is altijd een skileraar aanwezig om onervaren sporters te begeleiden. Ook hier geldt helaas de regel dat snowboarders niet welkom zijn. Wel vindt je er een paar leuke langlaufroutes.

5. Aspen

Wie gaat skiën in het Belgische Aspen kan het wintersporten combineren met een dagje shoppen. Dee indoor skipiste bevindt zich namelijk in de stad Antwerpen. Bij Aspen geniet je iedere dag van het jaar van sneeuwpret. Je kunt er naar beneden racen van een 240 meter lange baan of jezelf uitdagen op het hoogteparcours. Hier neem je 10 verschillende hindernissen, variërend in hoogte. Na een paar uur skiën heb je nog genoeg tijd om lekker de stad in te gaan. Aspen is de enige skipiste midden in Antwerpen.

6. Thier des Rexhons

De laatste op de lijst met leukste skipistes van België is Thier des Rexhons. Deze 600 meter lange piste is te vinden in de Ardennen. Net als Ovifat is het een van de leukste skipistes van de Belgische Ardennen. Je kunt er naast skiën ook leuk sleeën en langlaufen. Er zijn drie verschillende langlaufroutes te volgen: van drie, vijf en tien kilometer. De omgeving is ontzettend mooi en leuk om te verkennen tijdens het wintersporten.

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software