De mooiste skigebieden van Europa

Dol op wintersporten? Hoge bergen om je heen en witte sneeuw overal waar je kijkt. Voor de perfecte wintersport vakantie ben je in ons eigen continent zeker aan het goede adres. Europa is vol met de mooiste skigebieden. Behalve goed onderhouden pistes en een mooie omgeving wil je natuurlijk ook kunnen genieten van gezellige après-ski gelegenheden. Daar is dan ook zeker rekening mee gehouden tijdens het samenstellen van de top vijf mooiste skigebieden van Europa.

Val Gardena, Italië

Val Gardena wordt door velen geroemd als een van de mooiste skigebieden van Europa. Deze eer krijgt Val Gardena voornamelijk dankzij de prachtige ligging: midden in de Italiaanse Dolomieten. Deze prachtige bergketens vormen het perfecte decor voor een adembenemend mooie skivakantie. Je kijkt je ogen uit tijdens het skiën over de pistes van Val Gardena. Val Gardena is onderdeel van een Dolomiti Superski, een van de grootste skigebieden van Europa. Dit enorme gebied bevat allerlei losse skigebieden, waarvan Val Gardena de mooiste is. De leukste route om te skiën is de Sella Ronda. Deze beroemde skitocht brengt je binnen een dag rondom het indrukwekkende Sella massief. Tijdens de tour wordt je constant beloond met een prachtig uitzicht.

Ski Arlberg, Oostenrijk

Ski Arlberg is een van de mooiste skigebieden van Europa, midden in de Alpen. Je hebt hier ieder jaar weer absolute sneeuwzekerheid. De riante ligging zorgt ervoor dat er haast dagelijks weer een vers pak witte sneeuw valt. Ski Arlberg heeft prachtige, netjes onderhouden pistes voor ieder niveau. Naast skiën kun je je hier ook erg goed vermaken in een van de vele cafés en restaurants. De dorpjes rondom Ski Arlberg zijn bruisend en gezellig. Je beleeft er de leukste après-ski avonturen.

Les Trois Vallées, Frankrijk

Ook het Franse Les Trois Vallées verdient zeker een plekje op de lijst met leukste skigebieden in Europa. Niet alleen is Les Trois Vallées het grootste skigebied van Europa, het is tevens de mooiste. Het Franse winterwonderland werd al drie keer op rij uitgeroepen tot mooiste skigebied ter wereld. De pistes liggen ontzettend hoog. Het hoogste punt bevindt zich maar liefst op 3230 meter hoogte. Les Trois Vallées beschikt in totaal over 600 kilometers aan prachtig geprepareerde pistes. Het gebied is ontzettend uitdagend. Je verveelt je dan ook niet gauw in het grootste skigebied van Europa.

Les Quatre Vallées, Zwitserland

Ook Les Quatre Vallées in Zwitserland is een van de grootste skigebieden van Europa. Je vindt hier allerlei leuke dorpjes waar je een geweldige wintersport vakantie beleeft, zoals Veysonnaz en Nendaz. Les Quatre Vallées is naast een van de grootste en mooiste skigebieden van Europa tevens een van de moeilijkste. Er zijn hier voornamelijk rode en zwarte pistes te vinden. De uitdagende pistes liggen op grote hoogte, waardoor je ook nog eens getrakteerd wordt met een prachtig uitzicht. Echte durfals kunnen hier de afdaling van de Mont Fort maken: een zeer moeilijke piste die alleen geschikt is voor gevorderde skiërs.

Myrkdalen, Noorwegen

De laatste op de lijst van beste skigebieden van Europa is het Noorse Myrkdalen. Dit nieuwe, hypermoderne skigebied is een paradijs voor doorgewinterde skiërs. Je hebt er namelijk heel veel off-piste mogelijkheden. Wie liever op de pistes blijft heeft gelukkig ook niets te klagen. Myrkdalen beschikt over maar liefst 22 verschillende pistes, bereikbaar met 10 afzonderlijke liften. Je hebt er als wintersporter lekker de ruimte. Myrkdalen is nog vrij nieuw en onbekend en trekt daardoor veel minder bezoekers dan skigebieden elders in Europa. Dit maakt Myrkdalen tot een van de beste skigebieden van Europa voor wintersporters die in alle rust en vrijheid van de sneeuw willen genieten.  

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software