Bellen op vakantie: hier moet je rekening mee houden

Ga je binnenkort op vakantie? Bellen op vakantie is altijd al een dingetje geweest. Vaak zijn de tarieven heel anders en is bellen op vakantie peperduur. Natuurlijk houd je ook mobiele data in de gaten, want waar je vroeger je telefoon alleen gebruikte voor het bellen, gebruik je die vandaag de dag eigenlijk veel meer om te internetten en te appen. Hoe zit het tegenwoordig met internetten en bellen op vakantie? Een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Kies de juiste telefoon

Het lijkt een inkoppertje, maar het is natuurlijk de basis voor bellen op vakantie. Zorg ervoor dat je een goede telefoon hebt. Goed wil niet per se zeggen duur. Een iPhone 8 refurbished is veel goedkoper dan het allernieuwste model en minstens zo goed. Bovendien staat deze telefoon bekend om het grote geheugen en dat is natuurlijk ideaal voor je vakantiefoto’s. Een andere aanrader is de Samsung Galaxy A52s 5G, waarbij je kunt rekenen op haarscherpe foto’s. In veel Europese landen kun je bovendien ook al gebruikmaken van 5G.

2. Schakel je voicemail uit of luister deze niet af

Natuurlijk wil je geen belangrijke telefoontjes missen, zeker niet als die zakelijk zijn. Wanneer je buiten Europa bent, kan het echter behoorlijk in de papieren gaan lopen om je voicemail af te luisteren. Zakelijke berichten missen of zo lang uitstellen is echter niet altijd een goed idee. Daarom is het verstandig om je voicemail tijdelijk helemaal uit te schakelen. Zo zal je eerder een sms of app ontvangen wanneer je baas, klant of collega je toch onverhoopt nodig heeft tijdens jouw vakantie.

3. Bekijk vooraf de tarieven

Het voert te ver om hier alle tarieven op te noemen per land, omdat deze ook voortdurend weer veranderen. Op internet kun je echter eenvoudig het tarief van jouw vakantieland vinden, door te googelen op tarief mobiel bellen + vakantieland. Zo weet je meteen wat je te wachten staat en of je jouw telefoontjes beter wat kunt inkorten of via bijvoorbeeld Skype voeren.

4. Gebruik wifi waar dat veilig is

Inloggen op een open netwerk is meestal niet zo veilig, maar wanneer je in kunt loggen op wifi met een code, dan zit dat meestal wel goed. Natuurlijk is het anders dan wanneer je thuis wifi hebt en kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bankapps even niet te gebruiken, maar bellen via Whatsapp of Skype kan prima. Wanneer je gebruikmaakt van gratis wifi, dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor hoge belkosten.

5. Pas op met roaming

Buiten de EU is roaming vaak echt heel prijzig. Dat kun je dus maar beter uitzetten. Bij een wintersport zal je vaak binnen de EU blijven. Daar zijn de prijzen voor roaming sinds een aantal jaar aangepast en is het vaak gratis. Helemaal gratis is het echter lang niet altijd. Wanneer je een goedkope bundel hebt, zal je soms een toeslag moeten betalen voor roaming vanuit het buitenland of is er een maximum verbruik aan verbonden. Bekijk dat soort zaken van tevoren, zodat je ontspannen op wintersport kunt.

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software