5 tips voor een zorgeloze wintersport met huurauto

Ga je op wintersport met een huurauto of huur je op locatie een auto? Dan is een goede voorbereiding een aanrader. Heeft de auto bijvoorbeeld sneeuwkettingen of winterbanden? In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn deze laatste ook verplicht bij winters weer. In deze landen krijg je meestal automatisch een huurauto met winterbanden. Huur je de auto in Nederland, dan moet je dit reserveren en er extra voor betalen. We geven je nog even 5 andere tips voor een huurauto op je wintersportvakantie.

Sneeuwkettingen

Wanneer je een auto huurt tijdens de wintersport, dan moet je er altijd sneeuwkettingen bijhuren. Kies dus voor een autoverhuurbedrijf die deze optie biedt. Zo kun je bij Easyterra verschillende autoverhuurbedrijven vergelijken en het bedrijf kiezen dat het beste bij jouw wensen past. In de sneeuw kun je op reguliere wegen vaak wel rijden met alleen winterbanden. Maar op gladde, steile bergweggetjes kom je echt niet omhoog zonder sneeuwkettingen. Oefen altijd even van tevoren hoe je de sneeuwkettingen om de banden plaatst. En kies liefst ook voor een eenvoudig systeem. Dit voorkomt urenlange ellende in de kou.

Winterbanden

Wanneer je in Nederland een auto huurt, denk dan zeker ook aan winterbanden. Deze zitten er niet standaard bij meestal. In sommige landen zoals in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn winterbanden in de winter ook verplicht. In Frankrijk zijn winterbanden alleen op sommige wegen verplicht. Wil je een auto huren in Frankrijk dan is dit niet verplicht, maar wel een aanrader.

Bij autoverhuurbedrijven heet deze optie WT oftewel Winter Tyres. Ook alle noodzakelijke extra verzekeringen zijn daarbij inbegrepen. Boek de auto ruim op tijd en reserveer de winterbanden ruim van tevoren. Het is geen standaard optie en wanneer je lang wacht zijn ze wellicht niet beschikbaar.

Werkhandschoenen en isolatiedeken

Plaats ook altijd een paar dunne, warme werkhandschoenen in je auto. Met dikke handschoenen is dit lastig en zonder handschoenen bevriezen je handen. Zo kun je de sneeuwkettingen snel en simpel plaatsen en blijven je handen lekker warm. Ook is het handig om op wintersport altijd een paar isolatiedekens of fleecedekens in de auto te leggen. Mocht je autopech krijgen, dan blijven jij en je gezinsleden in ieder geval lekker warm.

Skibox en bagageruimte

Wanneer je op wintersport gaat, let dan ook op voldoende bagageruimte. Naast je persoonlijk bagage heb je natuurlijk ook nog je skimateriaal. Huur daarom ook altijd een ruime skibox met imperiaal waar alle ski’s, stokken en ski- of snowboardschoenen eenvoudig in passen. Het is vervelend wanneer je elke dag moet passen en meten om al je skimateriaal in de box te krijgen.

Winteraccessoires

Naast winterbanden en sneeuwkettingen is het ook handig om zelf een aantal accessoires mee te nemen. Denk aan een goede ijskrabber met handschoen en anti ice spray voor de voorruit. Anti condens doekjes voor je voorruit zijn praktisch. En met een paar oude handdoeken kun je je skimateriaal even afdrogen voordat je het in de skibox legt.

Bekijk ook even de site van de ANWB om te kijken welke regels er gelden in het land van jouw bestemming. Uiteraard neem je de autopapieren mee, je rijbewijs en schadeformulier. Check ook altijd even of er een geel hesje, reservewiel, EHBO koffer en gevarendriehoek aanwezig zijn.

© 2024 — wintersportdirect.nl — development by Harris Software